Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tehnologia modernă în domeniul fertilizării in vitro

În medicină, tehnologia de ultimă oră este esenţială, iar când vorbim de fertilizarea in vitro, un domeniu în care inovaţiile sunt esenţiale, atunci dotarea clinicilor este cu atât mai importantă.

Pentru ca embrionii rezultaţi în urma procedurilor de fertilizare in vitro să aibă cele mai bune şanse pentru a se dezvolta şi a evolua normal pe toată durata sarcinii, ei trebuie cultivaţi şi monitorizaţi în condiţii speciale.

Un aparat modern, care asigură o monitorizare în sistem time-lapse a embrionilor este Embrioscopul. E practic un incubator foarte performant, în care fiecare embrion este plasat separat, într-un recipient special, unde este fotografiat la fiecare 20 de minute. Astfel, fără ca embriologul să intervină în incubator, el poate monitoriza dezvoltarea embrionilor, pentru că toate pozele sunt păstrate automat într-o bază de date.

Prin Embrioscop, specialiştii vor vedea permanent în ce stadiu de dezvoltare se află fiecare embrion şi care dintre ei se dezvoltă mai bine. Astfel, în momentul transferului de embrion din laborator în uterul pacientei, ea are mai multe şanse să poată duce sarcina la bun sfârşit, pentru că va fi ales embrionul cel mai bine dezvoltat.

O altă inovaţie importantă în domeniu este Embryoglue, un mediu de cultivare special folosit pentru transferul embrionilor în uter. Acesta conţine toţi nutrienţii necesari unei dezvoltări optime a embrionilor. De asemenea, conţine un nivel ridicat de acid hialuronic, care este prezent în mod natural în foliculi, trompele uterine şi fluidele din uter, care oferă un grad mai mare de vâscozitate. Prin urmare, folosirea Embryoglue va creşte şansele pacientei de a rămâne gravidă, în comparaţie cu folosirea unui mediu fără acid hialuronic.

Aceste tehnologii moderne sunt disponibile în clinicile de fertilizare in vitro din străinătate. Din păcate, în România ele nu fac parte deocamdată din dotarea standard a clinicilor. În acest moment, există un singur aparat Embrioscop, la o clinică din Iaşi.