Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Invenţie insolită: imprimanta de buzunar

O companie din Israel a inventat imprimanta portabilă, care încape într-un buzunar. Primele livrări vor fi făcute la începutul anului viitor.

Imprimanta de buzunar se numeşte Zuta, care înseamnă "mic" în limba aramaică şi a fost realizată de Zuta Labs din Ierusalim.

Dispozitivul este cam cât trei pucuri de hochei pe gheaţă: are 10 cm lăţime, 7,5 cm grosime şi cântăreşte aproape 350 de grame.

Imprimanta de buzunar poate fi conectată fără cablu la un smartphone, la o tabletă sau la un PC via Wi-Fi şi este compatibilă cu Android, iOS, OS X şi Windows, potrivit Live Science.

După conectare, pentru a putea printa, utilizatorul trebuie să pornească dispozitivul, să plaseze imprimanta portabilă pe colţul unei foi de hârtie şi să-i trimită documentul în format electronic. Mai departe, imprimanta de buzunar face totul (vezi VIDEO).

 

 

Dacă o persoană are de printat mai multe pagini, imprimanta se va opri când va ajunge în josul primei foi şi va aştepta să fie pusă pe a doua pagină, unde va continua să printeze, după ce utilizatorul dă click pe aplicaţie.

Bateria imprimantei de buzunar Zuta ţine cam o oră, suficient cât să poată printa aproximativ 60 de pagini.

Fondatorii Zuta Labs spun că ideea unei imprimante de buzunar le-a venit în 2013, când erau studenţi la Colegiul Tehnic din Ierusalim. Primele livrări vor avea loc la începutul anului 2017.

2056