Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un bărbat a vrut să deturneze spre Soci avionul forţat să aterizeze în Turcia

avion_soci_reuters_alexander_demianchuk.jpg

Sursa foto : REUTERS Alexander Demianchuk

Un pasager ucrainean a vrut să deturneze spre staţiunea rusă Soci, unde are loc ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice, avionul constrâns să aterizeze la Istanbul, afirmă surse citate de presa turcă, preluate de Mediafax.

Un avion al companiei turce Pegasus decolat din Ucraina a fost forţat de autorităţile turce să aterizeze de urgenţă, vineri seară, la Istanbul, după o tentativă de deturnare.

Potrivit presei turce, imediat după decolarea din oraşul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a ameninţat că va arunca în aer avionul care avea 110 pasageri la bord dacă nu se va îndrepta spre Soci, staţiune rusă unde se desfăşoară ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Forţele aeriene turce au obligat piloţii să aterizeze pe Aeroportul internaţional Sabiha Gökçen din Istanbul.

Potrivit ziarului Hurriyet, Forţele Aeriene turce au trimis un avion de vânătoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri şi constrângerea piloţilor să aterizeze de urgenţă.

Avionul a aterizat în siguranţă.

Forţele speciale turce au pătruns în avionul de pasageri vizat de o tentativă de deturnare spre staţiunea Soci şi l-au imobilizat pe suspectul ucrainean, relatează presa turcă, citată de AFP.