Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Salina Turda, lăudată de site-ul Smithsonian

Salina Turda este "un motiv în plus pentru a vizita România", scrie site-ul smithsonian.com. Acesta ilustrează articolul cu mai multe fotografii "suprarealiste", realizate de-a lungul timpului de către turişti. Institutul Smithsonian este cel mai mare complex muzeal din lume.

Salina Turda a fost transformată într-un minunat, dar ciudat parc, scrie smithsonian.com.

Mina de sare este un monument istoric din timpuri vechi, când exploatarea sării reprezenta o afacere de succes în regiune.

În 1992, mina a fost înregistrată ca sit istoric. Ea a fost transformată într-un parc în care se găsesc coşuri de baschet, mici terenuri de golf, un lac subteran, un centru spa şi multe alte facilităţi. "Un motiv în plus pentru a vizita România", potrivit site-ului smithsonian.com.

Salina Turda a fost inclusă anul trecut de site-ul american Business Insider într-un top 25 al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume, despre care turiştii nici nu ştiu că există.

Mina de sare a fost modernizată în perioada 2008-2010 şi inaugurată în ianuarie 2010, în prezenţa premierului de atunci, Emil Boc şi a ministrului Turismului, Elena Udrea.