Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Decizie radicală a Rusiei în privinţa Republicii Moldova

decizie_radicala_rusiei_privinta_republicii_moldova.jpg

Rusia interzice importul produselor de carne de porc din Republica Moldova.

Rusia mai dă o lovitură economică Republicii Moldova. După ce a interzis acum câteva luni importul de vinuri moldoveneşti, Moscova a luat acum o măsură similară în privinţa cărnii de porc. Federaţia Rusă nu se va opri însă aici. Ar putea urma o interzicere a importului de produse vegetale din Republica Moldova, spune la RFI expertul economic, Viorel Chivriga.

Rusia a interzis importul produselor de carne de porc din Republica Moldova, anunţă purtătorul de cuvânt al serviciului federal rus pentru siguranţa agroalimentară, Aleksei Alekseinko. Moscova invocă nerespectarea cerinţelor Uniunii Vamale şi ale Moscovei în domeniu.

Interdicţia intră în vigoare începând de marţi, 8 aprilie şi a fost aplicată după ce o companie din Republica Moldova a trimis în Rusia carne care provenea de fapt din Germania, relatează Europa Liberă. Mai multe ţări vest-europene, inclusiv Germania, Danemarca şi Olanda nu pot exporta pe piaţa rusă, din cauza unei interdicţii ruseşti provocate de izbucnirea gripei porcine în Lituania.

Embargoul asupra produselor din carne de porc intervine în momentul în care Republica Moldova se pregăteşte să semneze Acordul de Asociere cu UE.

Federaţia Rusă nu se va opri însă aici. Ar putea urma o interzicere a importului de produse vegetale din Republica Moldova, spune la RFI expertul economic, Viorel Chivriga, de la organizaţia IDIS Viitorul.

Viorel Chivriga, de la IDIS Viitorul, despre interzicerea de catre Rusia a importului de carne de porc din Republica Moldova
939