Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preda despre MRU: E hazardat să spună acum că va candida la prezidenţiale

preda-mru-e-hazardat-sa-spuna-acum-va-fi-candidatul-dreptei-prezidentiale.jpg

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu

Candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din 2014 se va stabili imediat după europarlamentarele de anul viitor. O spune la RFI vicepreşedintele PDL, Cezar Preda. El precizează că formaţiunea sa va sprijini acel candidat al dreptei, care va avea susţinerea electoratului.

Cezar Preda şi-ar dori ca viitorul candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale din 2014 să fie Cătălin Predoiu: "Candidatul dreptei româneşti se va stabili imediat după europarlamentare, pe fotografia susţinerii de către electoratul României a unei persoane de centru-dreapta. Că ea e de la PDL şi mi-aş dori din tot sufletul să fie domnul Predoiu, că ea e din altă parte a centrului-dreapta, cu o mare priză la electorat, partidul îşi va pune la dispoziţia acelui candidat întreaga structură, pentru că PDL ştie că trebuie să câştigăm preşedinţia României pe centru-dreapta".

Liderul democrat-liberal crede că e "hazardat" să spună cineva încă de pe acum că va candida la preşedinţia României: "Că se erijează acum domnul Răzvan Ungureanu (preşedintele Forţei Civice-n.r.), că noi avem o competiţie internă în care dăm şanse candidaţilor să-şi crească notorietatea, să-şi expună în faţa românilor toate aceste programe pe care le au pentru o Românie modernă este un lucru de care nu poate să nu ţină cont cineva. Dar ceea ce înseamnă afirmaţia că eu voi fi candidatul la preşedinţia României, făcută acum, în octombrie 2013, mi se pare hazardat din partea oricărui om serios".

"Domnul Răzvan Ungureanu avea acum şase luni 30%, acum are 16% sau 18%. Ce garanţie am eu că în luna mai 2014 va avea atât? Poate se găsesc alte subiecte, se mai identifică ceva în viaţa domniei sale şi în activitatea domniei sale şi mă trezesc că eu mă angajez pe unificarea dreptei în octombrie 2013 că susţin un candidat care în mai 2014 are 7%. Vreţi să spuneţi că el rămâne candidat?", conchide Cezar Preda.