Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Diaconescu: Declaraţia lui Ponta despre imunitatea lui Băsescu este infernală!

cristian-diaconescu-declaratia-lui-ponta-imunitatea-lui-basescu-este-infernala.jpg

Preşedintele Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

Consilierul prezidenţial, Cristian Diaconescu, spune la RFI că declaraţia premierului Victor Ponta despre dosarele preşedintelui Traian Băsescu este "infernală". La fel de bine ar putea fi vorba de "o simplă aiureală", crede el.

Preşedintele Traian Băsescu nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar "vreun inculpat", dacă va fi cazul, deoarece îi va expira imunitatea, a declarat Victor Ponta la România TV.

Cristian Diaconescu spune că se aşteaptă la "absolut orice" din partea premierului: "Sunt două variante, n-am de unde să ştiu detalii: fie este o construcţie care se pregăteşte din timp şi pe care imprudent Ponta o anunţă deja, fie este o simplă aiureală, pe care sincer să fiu, n-aş comenta-o, ca multe altele. Având în vedere dezvoltările din ultimele zile, fiţi sigur că ne putem aştepta la absolut orice".

Consilierul prezidenţial crede că declaraţiile premierului Ponta sunt "infernale": "Din poziţia domniei sale, ceea ce spune este infernal! Să fim raţionali, credeţi că orice cetăţean în ţara asta poate fi anunţat anticipat de un factor politic cu ceva forţă în ţară în legătură cu o prezumtivă inculpare la un moment dat? Vi se pare normal să trăieşti într-o astfel de ţară?".

 

Ce a spus premierul ?

 

Preşedintele Traian Băsescu nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar "vreun inculpat", dacă va fi cazul, deoarece îi va expira imunitatea care l-a "salvat" până acum de un dosar în cazul casei din Mihăileanu şi al Flotei şi de care poate ar avea nevoie şi pentru terenul din Călăraşi, spune premierul Victor Ponta la România TV.

"Nu o să mai fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba justiţiei, nu a mea. A avut imunitate în aceşti zece ani. Dacă vor fi lucruri pe care justiţia le cercetează, sigur că domnia sa trebuie să dea socoteală. Îi încetează imunitatea care l-a salvat de Casa Mihăleanu, de Flotă, de toate afacerile şi pe care, probabil, ar invoca-o şi în cazul acesta al terenurilor din Călăraşi", declară şeful Guvernului, care precizează că nu se referă la lucruri concrete, întrucât spre deosebire de preşedinte, el nu cunoaşte lucruri din dosare.

 
Cristian Diaconescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre declaraţia lui Victor Ponta privind dosarele lui Traian Băsescu