Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ivan: E greu de crezut că de Crăciun vom avea vreun referendum de modificare a Constituţiei

ivan_e_greu_crezut_craciun_vom_avea_vreun_referendum_modificare_constitutiei.jpg

Referendum pentru modificarea Constituţiei, în 2015?

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va fi organizat cel mai probabil în prima parte a anului 2015. O spune la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan. El califică promulgarea modificărilor la legea referendumului de către preşedintele Traian Băsescu sâmbătă noapte drept un gest "iresponsabil".

Pentru Cătălin Ivan, gestul preşedintelui Traian Băsescu este unul "total neserios şi iresponsabil! Este un fel de Dan Diaconescu, ajuns la Cotroceni. Ştim că şi Dan Diaconescu vrea să ajungă la Cotroceni, n-are sens să mai ajungă, pentru că ştim cum ar fi dacă ar ajunge! E un fel de show mediatic făcut de Traian Băsescu, pe de o parte pentru a mai atrage atenţia opiniei publice asupra sa, pe de altă parte pentru a bloca orice posibilitate de a organiza referendumul odată cu alegerile prezidenţiale".

Purtătorul de cuvânt al PSD crede că "nu câştigă nimic Traian Băsescu concret, decât imagine şi mai pune încă un băţ în roata actuala guvernări şi actualei uniuni aflate la guvernare, pentru că referendumul de modificare a Constituţiei va avea loc. Va fi în schimb o cheltuială în plus pentru români, va trebui să plătim în plus pentru încă un scrutin, încă o campanie electorală, am fi economisit mulţi bani, în condiţiile în care fie în turul întâi, fie în turul doi al alegerilor prezidenţiale, am fi organizat şi acest referendum".

 

Referendum în 2015?

 

Întrebat când ar putea fi organizat referendumul pentru modificarea Constituţiei, Cătălin Ivan a răspuns: "Vom analiza calendarul. Probabil că un an de zile, dacă analizăm din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial, înseamnă după 15-16 decembrie anul viitor. E greu de crezut, cel puţin din punctul meu de vedere, că de Crăciun vom avea vreun referendum de modificare a Constituţiei. Îl împinge cumva cel mai probabil în prima parte a anului 2015".

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat modificarea legii referendumului, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă seară la ora 23.56 de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele afirma recent că va promulga legea referendumului pe data de 14 decembrie noaptea, în condiţiile în care a primit motivarea Curţii Constituţionale la Cabinetul său pe 5 decembrie dimineaţa, astfel că va aştepta cele zece zile legale.

 
Cătălin Ivan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre promulgarea legii referendumului cu întârziere de către preşedintele Băsescu