Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paleologu: Ieşim în stradă, să apărăm MŢR, dacă se face comasarea; mă bucur că Ponta a renunţat!

Deputatul PDL, Theodor Paleologu, spune la RFI că se bucură "tare mult" că premierul a renunţat la ideea de a comasa Muzeul Ţăranului Român cu Muzeul Satului. Totuşi, dacă acest lucru se va întâmpla până la urmă, "vom ieşi în stradă, ca să apărăm MŢR", avertizează fostul ministru al Culturii.

Theodor Paleologu declară că proiectul comasării Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului era unul "total idiot". "Mă bucur tare mult că a renunţat la idee. Eu n-am atacat public pe tema asta, deşi ştiam de proiectul ăsta chiar de dinainte de a începe întreaga tărăşenie. Pe subiectul ăsta am preferat să discut direct cu Victor Ponta, nu vreau să spun nimic despre conţinutul acestor discuţii (...). Nu voi face tărăboi public împreună cu ceilalţi decât atunci când voi vedea că acest proiect total idiot continuă. Dar cred că a renunţat, pentru că n-are absolut nici un sens să mai deschidă încă un front de bătălii publice pe o chestiune de genul ăsta", afirmă deputatul PDL.

În opinia sa, "ideea de comasare a celor două muzee este o imensă prostie, pentru că sunt două viziuni şi două limbaje muzeografice total diferite, este o cu totul altă viziune muzeografică!".

 

Comasarea muzeelor, "încă un subiect de ieşit în stradă"

 

Theodor Paleologu spune că va participa la proteste de stradă, dacă totuşi comasarea se va face: "Dacă se întâmplă ceva, vom ieşi în stradă, ca să apărăm Muzeul Ţăranului Român! E foarte clar acest lucru, ăsta e încă un subiect de ieşit în stradă, pe lângă Roşia Montană, pe lângă gazele de şist, pe lângă amnistia hoţomanilor, pe lângă legea şpăgii, o să mai avem un subiect să ieşim în stradă!".

Premierul Victor Ponta declară la România TV că intenţia legată de Muzeul Antipa a fost crearea cadrului legal care să permită extinderea activităţii pe spaţii ale Muzeului Ţăranului şi atrageri de fonduri europene prin Ministerul Mediului, precizînd însă că a renunţat la idee, pentru a evita noi neînţelegeri şi scandaluri.

Victor Ponta spune că probabil după ce disputele politice vor înceta, directorii celor două muzee se vor întâlni şi vor discuta mai bine această variantă.

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre posibila comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului