Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Referendum pentru Constituţie, simultan cu europarlamentarele

referendum_pentru_constitutie_simultan_cu_europarlamentarele.jpg

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va avea loc simultan cu alegerile europarlamentare.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va fi organizat simultan cu alegerile europarlamentare din luna mai. Aşa au decis liderii USL, care precizează că viitoarea consultare populară ar putea dura două zile.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declară că USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei odată cu europarlamentarele.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că referendumul ar putea dura două zile.

Crin Antonescu mai spune că formaţiunile din USL vor lucra pentru o platformă comună la europarlamentare, indiferent dacă vor candida sau nu pe liste comune. "Am luat decizia de a lucra la o platformă comună, indiferent că vom participa pe liste separate", explică el. Crin Antonescu precizează că este vorba despre un program comun, cu poziţii comune în domeniul politicilor europene, pentru susţinerea intereselor României în UE.

Preşedintele PNL declară pe de altă parte că în USL s-a decis modificarea Legii electorale, astfel încât la Cameră să se revină la votul pe listă, urmând să fie maximum 300 de deputaţi.

Crin Antonescu mai spune că USL a decis organizarea prezidenţialelor cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului preşedinte. Asta pentru ca tranziţia de mandat la instituţia prezidenţială să se poată face imediat după expirarea mandatului în curs.

Premierul Victor Ponta declară că alegerile prezidenţiale vor fi organizate pe 2 sau 9 noiembrie, decizia urmând a fi luată la nivelul USL.

1371