Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paleologu: Nu exclud o candidatură la Parlamentul European, dar nu sunt strâns cu uşa ca alţii

PDL nu este sub nici o formă un adversar politic pentru Partidul Mişcarea Populară, spune la RFI deputatul Theodor Paleologu, demisionar din formaţiunea democrat-liberală. El declară că nu exclude o candidatură la Parlamentul European, dar precizează că nu face din asta "un obiectiv cu orice preţ".

Theodor Paleologu îşi explică demisia din PDL: "Nu prea mai puteam în PDL, asta-i tot. Evident, am aceleaşi idei politice, la fel ca şi atunci când am intrat în PDL. Eu nu consider PDL-ul sub nici o formă un adversar politic, în nici un caz, ci doar un competitor, asta-i tot. Mie îmi pare foarte rău că Vasile Blaga a utilizat acest termen nefericit, de adversar politic. Nu putem fi adversari. Sigur că avem anumite amărăciuni personale şi am anumite amărăciuni personale, văzând cum unii oameni se lasă schimbaţi şi în interior de pasiunea politicii, devin mult mai reci, mai dezagreabili".

Întrebat dacă va candida pentru Parlamentul European, deputatul a răspuns: "Nu exclud. Eu sunt deputat în Parlamentul României, am o activitate didactică ce efectiv mă umple de bucurie, toate cursurile pe care le fac acasă, în fiecare zi predau, deci nu sunt strâns cu uşa, ca alţii. Alţii efectiv depind de aceste alegeri europene, se gândesc că supravieţuirea lor politică depinde de ele. Eu nu am nici un fel de grabă de genul ăsta. Dacă se consideră că mă pricep la chestiuni europene, dacă se consideră că pot aduce voturi, că pot fi util, sunt absolut deschis. Dar vă spun drept, n-am un fix din participarea la alegerile europene, n-am disperarea unora, o văd şi la PDL şi în PMP, disperarea asta de a fi pe listele la europene cu orice preţ. N-am de gând să fac din asta un obiectiv cu orice preţ".

Theodor Paleologu e de părere că poate aduce o contribuţie Partidului Mişcarea Populară, graţie experienţei sale europene: "Sigur, consider că am un profil cât se poate de european, sunt cetăţean francez, am studiat în Franţa, am stat în Franţa zece ani, am stat în Danemarca, în Germania, cunosc foarte bine problematicile europene. Deci în mod normal, aş putea aduce o contribuţie, asta este clar, aş putea aduce o contribuţie la dezbaterea asupra problemelor europene în ţara noastră. Candidat sau nu, voi contribui la dezbatere".

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre demisia din PDL şi aderarea la Mişcarea Populară