Paleologu: Mă tem că vom fi în situaţia neplăcută de a-l vota pe Antonescu în turul doi la prezidenţiale

paleologu_tare_tem_situatia_neplacuta_vota_antonescu_turul_doi_prezidentiale.jpg

Alegeri europarlamentare şi prezidenţiale în 2014

"Cafteala va continua după alegerile europarlamentare din 25 mai", spune la RFI deputatul Theodor Paleologu, membru al Partidului Mişcarea Populară. El estimează că românii ar putea fi puşi în situaţia "destul de neplăcută" de a-l vota pe liderul PNL, Crin Antonescu, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, împotriva candidatului PSD, din cauza diviziunii dreptei.

Theodor Paleologu deplânge divizarea dreptei. Deputatul consideră că s-ar impune discuţii după alegerile europarlamentare din 25 mai: "Normal aşa ar fi, adică după un dezastru să se trezească oamenii şi să se pună la un loc, să genereze o candidatură la prezidenţiale credibilă. Dar eu nu sunt convins că liderii noştri sunt capabili de aşa ceva, pentru că nebunia lor ne-a adus în această situaţie de dispersiune totală a forţelor de dreapta, zise de dreapta, că unele nici nu pot fi credibile. Cât de credibil poate fi PDL-ul ca partid de dreapta, când îl are pe Vasile Blaga preşedinte? E o contradicţie în termeni. Un partid prezidat de Vasile Blaga nu e de dreapta. Punct. Dar dincolo de discuţii de genul ăsta, tocmai patologia specifică goanei după putere şi a setei de putere a dus la această dispersiune a forţelor de dreapta, mania şefului, să fii şef, să fii pe listă cât mai sus, să fii prezidenţiabil".

"Dispersiunea forţelor de dreapta este foarte proastă pentru partea aceasta a spectrului politic şi tare mă tem că după europene, cafteala asta va continua (...). Tare mă tem, tare mă tem că în turul doi ne vom găsi în situaţia destul de neplăcută de a-l vota pe Crin Antonescu împotriva candidatului PSD", spune Paleologu.

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre eventualele discuţii între partidele de dreapta, după europarlamentare