Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu la RFI: Ipoteza candidaturii mele la prezidenţiale, un proiect atractiv

Într-un interviu pentru RFI, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ipoteza candidaturii sale la prezidenţiale "este un proiect important, atractiv şi interesant".

Pentru a concretiza însă o astfel de candidatură, Călin Popescu Tăriceanu pune o serie de condiţii şi în particular aceea de a coaliza mai multe partide, de la stânga la centru-dreapta, în jurul numelui său.

"Nu pot să ascund că este un proiect care mi se pare important, interesant pentru mine şi atractiv, însă sunt foarte realist şi vă pot spune că pentru ca o astfel de candidatură să fie încununată de succes, trebuie să reuşesc să obţin un sprijin politic cât mai larg, un singur partid astăzi în România, fie el chiar şi PSD-ul are riscuri mari de a putea duce un astfel de proiect singur la îndeplinire. Prin urmare, este nevoie de o coalizare a unor forţe politice diverse ca orientare ideologică de pe stânga, de pe centru-dreapta şi acesta este lucrul pe care voi încerca să-l obţin, în aşa fel încât să pot să-mi depun candidatura, bazându-mă pe nişte şanse reale de succes", spune Tăriceanu.

De altfel, numele fostului liberal a fost avansat de mai multe ori de premierul Victor Ponta, când a fost întrebat pe cine ar putea susţine PSD la alegerile prezidenţiale din acest an.

 
Călin Popescu Tăriceanu, despre o eventuală candidatură la Preşedinţie