Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Voicu: PSD pare desprins dintr-un club de spiritism cu sloganul "USL trăieşte"

Noi ironii între vechi parteneri de alianţă: vicepreşedintele executiv al PNL, Mihai Voicu, spune la RFI că PSD e "desprins dintr-un club de spiritism", cu sloganul "USL trăieşte", folosit în campania electorală pentru alegerile europene din 25 mai. Liberalul declară că Uniunea Social Liberală nu mai are cum să trăiască, nici juridic, nici politic.

În opinia lui Mihai Voicu, "PSD pare desprins dintr-un club de spiritism cu acest slogan, "USL trăieşte"! USL nu are cum să mai trăiască nici din punct de vedere juridic, dar mai ales din punct de vedere politic. A fost o alianţă bazată pe o înţelegere şi pe un program. PSD-ul nu a avut de gând nici o clipă să respecte această înţelegere".

Vicepreşedintele executiv al PNL acuză PSD că nu şi-a respectat promisiunile: "Cât priveşte programul, sunt din ce în ce mai multe puncte care par să se îndepărteze. Ne-am angajat şi Guvernul s-a angajat la multe lucruri, pe care nu are capacitatea să le ducă la îndeplinire. Am să vă dau un singur exemplu: crearea de locuri de muncă. Este foarte important, este tema de care ne lovim în campanie în fiecare zi. Angajamentul a fost pe un milion de locuri de muncă. Sigur că nu se putea pune problema ca acest milion să fie făcut în primul an de guvernare, dar trebuia să se vadă o tendinţă. Rezultatul este 88 de mii de şomeri în plus. Despre infrastructură ce să mai vorbim. Eu sunt deputat de Dolj, deputat de Calafat, o temă importantă este aceea a autostrăzii Craiova-Piteşti. Planurile şi angajamentele erau făcute pentru un timp scurt, nu există nici o veste. Şi exemplele pot continua".

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi că marca USL este a PSD, care "poate îşi înfiinţează alt USL peste o vreme, dar nu cu PNL", pentru că "alianţa USL nu mai există", acest lucru urmând să fie constatat şi de instanţă.

Denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală în proprietatea PSD, înregistrată la OSIM, iar ACD şi ACS, alianţe care au constituit USL, nu au cerut desfiinţarea Uniunii, se arată într-un comunicat al Alianţei PSD-UNPR-PC remis miercuri agenţiei Mediafax.

Mihai Voicu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre folosirea de către PSD a sloganului "USL trăieşte"