Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Occidentul nu are în acest moment o politică valabilă pentru zona estică - analist

În acest moment spatiul occidental nu are o politică valabilă pentru zona estică, spune la RFI  directorul Institutului de Ştiinţe Politice al Academiei Române, analistul Dan Dungaciu.

În estul Ucrainei situaţia s-a tensionat şi mai mult după ce regiunile din est au votat masiv în favoarea independenţei şi cer alipirea la Rusia iar concomitent, relaţiile dintre Bucureşti şi Moscova s-au tensionat după ce România nu a mai permis aeronavei în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să tranziteze spaţiul nostru aerian pe drumul de întoarcere de la Tiraspol.

De la ministrul de externe Titus Corlăţean am aflat că aparatul de zbor a trecut fraudulos prin spaţiul aerian romanesc.  Pe acest fond o serie de înalţi oficiali americani sunt aşteptaţi la Bucureşti, începând cu vicepremierul Joe Biden, săptămâna viitoare, apoi şeful Pentagonului, iar vineri vine în România şi seful NATO Anders Fogh Rassmussen.

Ascultaţi un interviu realizat de Anca Nastase cu directorul Institutului de Ştiinţe Politice al Academiei Române, analistul Dan Dungaciu.

Dan Dungaciu in dialog cu Anca Nastase