Ilie Sârbu, despre fuziunea PNL-PDL: Direcţia de mers e spre Traian Băsescu

PNL este naiv dacă crede că va fi vioara întâi în noul partid rezultat din fuziunea cu PDL. O spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El crede că noua formaţiune merge spre Traian Băsescu.

În opinia lui Ilie Sârbu, "totul se face în grabă, în criză de soluţii (...). Credem că direcţia de mers e totuşi spre Traian Băsescu. M-am uitat şi eu în prezidiu, i-am văzut pe toţi acolo, toţi oamenii de bază ai domnului Băsescu, i-am văzut pe cei care au rupt o parte din PNL înainte, am văzut naivitatea PNL-ului, care crede că va rămâne Partidul Naţional Liberal, sigur, cu numele aşa va fi, dar îi cunoaştem pe cei de la PDL, cum îi cunoaştem şi pe cei de la PNL, dar n-aş avea aceeaşi părere şi despre unii şi despre alţii. Aici a fost o criză a domnului Antonescu, o ambiţie. Dincolo am avut de-a face cu politicieni cu experienţă şi cu o forţă pe care o cunoaştem cu toţii. Nu-i văd pe cei de la PNL, care sunt uşor naivi, că vor rezista şi ei vor fi vioara întâi".

Întrebat dacă se teme de viitorul candidat al dreptei la prezidenţiale, senatorul PSD a răspuns: "Nu, nu, nici vorbă! Lucrurile sunt cam clare, din ce se vede. Mai mult, nu reuşesc ei să se armonizeze. Vedeţi, nici Răzvan Ungureanu nu-i împăcat cu soarta lui, Cătălin Predoiu nu mai vorbesc, e în bătălie cu Iohannis. Iohannis cu tăcerea şi subtilitatea lui a reuşit să-l scoată din joc pe Crin Antonescu. Până la urmă, cred că-i va scoate din joc şi pe ceilalţi doi".

Întrebat ce trebuie să facă PSD pentru a opri o creştere în sondaje a viitorului candidat al dreptei, Ilie Sârbu a răspuns: "Nu trebuie decât Guvernul să-şi facă datoria, să facă ceea ce a promis. Sigur, împreună cu liberalii a promis, avem acelaşi program de guvernare. Să nu facă greşeli care să ne coste, să rămânem consecvenţi cu ceea ce am făcut până acum, bătălia aceasta, că vrem să lichidăm un regim (...). Şi sigur, să rămânem loiali structurilor din care facem parte, că sunt europene, că-s transatlantice, să înlăturăm toate aceste acuze nedrepte care ni se aduc".

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre fuziunea PNL-PDL