Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atanasiu (PNL): E foarte clar că Iohannis este mult în faţa lui Predoiu în sondajele actuale

Desemnarea candidatului Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţia României se va face pe 9-10 august. O spune la RFI vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu. El declară că "e foarte clar că pe măsurătoarea de astăzi, Klaus Iohannis este mult în faţa lui Cătălin Predoiu, însemnând multe procente".

Teodor Atanasiu precizează că "în jurul datei de opt august va fi finalizată cercetarea pe care am făcut-o noi, pe care am comandat-o celor două institute de sondare a opiniei publice şi imediat după această dată, forul de conducere al partidului se va reuni pentru a lua decizia privind candidatul la alegerile prezidenţiale. Deci practic, pe 9-10 august va fi desemnarea".

Întrebat cum va fi armonizat sondajul PNL cu cel al PDL, dacă cercetările liberalilor arată că Iohannis stă mai bine decât Predoiu, iar studiul PDL arată invers, Atanasiu a răspuns: "Având în vedere că marja de eroare a sondajelor comandate de noi este de 2% şi diferenţa dintre cei doi candidaţi pe sondaje este mult mai mare, sondajele nu pot arăta acest lucru, decât dacă unul dintre institute şi-a bătut joc de sondaj. Dar nu credem că se va întâmpla acest lucru. Sunt sondaje făcute de noi pentru a ne fi utile în desemnarea candidatului şi în abordarea campaniei electorale, nu sunt sondaje pe care le-am făcut ca să le mistificăm, ci ca să putem lucra cu ele".

Liderul liberal spune că "încă nu este gata (sondajul PNL-n.r.), pe data de 8 vor fi gata sondajele, dar e foarte clar că cel puţin pe măsurătoarea de astăzi, domnul Iohannis este mult în faţă, însemnând multe procente, nu vă pot spune acum. Nu măsurăm doar punctul de plecare, ci măsurăm şi tendinţa, cât poate să obţină în turul doi şi aşa mai departe. Dar nu credem că vor fi modificări spectaculoase faţă de sondajele prezentate până acum opiniei publice".

 
Teodor Atanasiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre candidatul ACL la Preşedinţie