Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Predoiu, despre ruperea pactului de coabitare: Ponta reacţionează copilăros

predoiu_despre_ruperea_pactului_de_coabitare_ponta_reactioneaza_copilaros.jpg

Premierul Victor Ponta denunţă pactul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu.

Decizia premierului de a denunţa pactul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu arată că pe Victor Ponta nu-l ţin nervii. Iată ce spune la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu. El afirmă că prim-ministrul preferă un volei politic cu şeful statului.

Cătălin Predoiu taxează gestul premierului Victor Ponta de a denunţa pactul de coabitare: "Mi se pare o dovadă certă a faptului că nu-l ţin nervii şi că preferă în continuare acest volei pe care-l joacă cu preşedintele Traian Băsescu, pentru că domnul Ponta nu îşi poate asuma şi rezolva probleme reale ale românilor, cum ar fi investiţiile, cum ar fi locurile de muncă şi toate celelalte. După ce a nenorocit legea educaţiei cu 97 de modificări printr-o ordonanţă neconstituţională, după ce cu chiu cu vai a reuşit să obţină un acord privind absorbţia fondurilor europene cu Comisia Europeană cu mare întârziere, după ce a eşuat în a impulsiona IMM-urile, domnul Ponta realizează că nu-i rămâne altceva decât să practice acelaşi şi acelaşi şi acelaşi stil de a face politică din anii 2000, bazat pe teme minore".

Prim-vicepreşedintele PDL crede că "indiferent ce-ţi spune un adversar politic, ca să te irite sau nu, eu cred că trebuie să-ţi ţii nervii. Dacă pe viitor, alţi şi alţi adversari politici interni sau externi îl pot irita sau enerva pe domnul Ponta şi dânsul reacţionează la fel de copilăros, la o simplă împunsătură verbală, ne putem aştepta să apese pe tot felul de butoane instituţionale care să producă pagube. Este îngrijorător".

Premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care i-a spus că pactul de coabitare nu mai este valabil. Gestul vine după ce şeful statului a sugerat la B1 TV că l-ar fi păcălit pe premier cu acest acord de colaborare instituţională.

 
Cătălin Predoiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre denunţarea pactului de coabitare cu Traian Băsescu de către Victor Ponta