(VIDEO) Monica Macovei: Românii sunt pregătiţi pentru un preşedinte femeie, nu cred că sunt misogini

Candidatul la Preşedinţie, Monica Macovei, spune la RFI că sunt deja "mii de voluntari" care vor să facă parte din echipa ei de campanie. "Bătălia mea nu este cu dreapta, ci cu Ponta şi Tăriceanu", declară europarlamentarul PDL. Ea crede că românii nu sunt misogini şi spune că sunt pregătiţi pentru un preşedinte femeie. Macovei precizează că e un om determinat şi se compară cu un "tănculeţ".

Monica Macovei afirmă că aduce integritate pe scena politică: "Am o viziune pentru ţară în toate domeniile, am arătat deja că ceea ce spun şi promit fac, că am determinarea şi hotărârea să fac şi astea sunt deja dovedite, aduc integritate pe scena politică, am experienţă atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional şi nu numai experienţă, ci şi obiective atinse".

Întrebată cine sunt susţinătorii ei, Macovei a răspuns: "Acum procesăm liste de voluntari, sunt mii de voluntari înscrişi, fiecare în funcţie de ce vrea şi poate să facă. Sigur că în afară de asta, am şi un grup de oameni cu care lucrez zilnic şi în mod apropiat. Am deja un plan în fiecare domeniu, cu viziunea mea pentru ţară, în care am lucrat împreună cu economişti, cu finanţişti, în fine, cu specialişti din alte domenii şi care trece prin toate domeniile, inclusiv sănătate, educaţie, siguranţă naţională, politică externă. Aici pot să vă spun că direcţia, clar, este menţinerea direcţiei Vest, integrare deplină în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă Schengen şi euro".

Cui se adresează candidatul Monica Macovei? "Eu mă adresez celor nemulţumiţi de politică, celor dezamăgiţi de politică, care stau acasă de foarte mulţi ani de zile. Vă aduc aminte că în decembrie 2012, când am avut alegerile parlamentare, naţionale, cam 50% nu au mers la vot. Acestor oameni mă adresez şi vreau să schimb această stare de lucruri şi această paradigmă, în care numai militanţii de partid merg la vot. Şi vreau să mergem spre un vot pozitiv. De 20 de ani votăm negativ, votăm pentru X, că nu ne place Y", explică europarlamentarul.

 

"Nu mă opreşte nimic, sunt ca un tănculeţ"

 

Monica Macovei spune că e un om determinat şi se compară cu un "tănculeţ": "Îi atrag (pe alegători-n.r.) cu tot ceea ce am făcut eu până acum că este o dovadă, cu experienţa mea, cu onestitatea mea. Şi repet, dacă am spus că fac ceva, fac, nu mă opreşte nimic, ca un tănculeţ".

Candidatul la Preşedinţie declară că se va bate în campanie cu premierul Victor Ponta şi cu preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu: "Bătălia mea nu este cu dreapta, bătălia mea este cu Ponta şi cu Tăriceanu, că Tăriceanu e stânga, să ne lămurim, că tot aud de marele Partid Liberal Reformator, care-i de dreapta. Nu e de dreapta, Tăriceanu e cu stânga, e cu PSD-ul, îl susţine PSD-ul, ia voturi de la PSD, e un fel de Vadim din 2000. Deci asta-i bătălia mea, cu stânga, cu Ponta şi implicit cu Tăriceanu, cu toţi cei de pe stânga, care au minţit, care aţi văzut ce fac cu baronii, care fură din banii publici".

 

"De ce să spunem că românii sunt misogini?"

 

Este pregătit electoratul român pentru un preşedinte femeie? "Premisele acestei întrebări, dacă electoratul este pregătit ar trebui să ofenseze toate femeile din România, adică jumătate din populaţia ţării şi pe mine. Dar nu ne ofensează, pentru că noi suntem puternice. Ştim cu toţii, femeile din România, deci jumătate din populaţia ţării ştiu că fac lucruri şi joburi mult mai multe decât fac bărbaţii, iar femeile care şi lucrează şi au şi grijă de familie şi de gospodărie, categoric fac mult mai mult. Mi se pare jignitor şi nedocumentat, de ce să spunem că românii sunt misogini? Eu nu cred că românii sunt misogini. Sunt preşedinţi femei, sunt prim-miniştrii femei, sunt preşedinţi independenţi. Lumea se schimbă", crede Monica Macovei.

Întrebată cum priveşte reacţiile din PDL, după anunţarea candidaturii ei la Preşedinţie, Macovei a răspuns: "Mi s-a spus că încalc reguli şi-mi vine să râd, pentru că eu niciodată nu încalc reguli şi întotdeauna am tras de alţii să respecte regulile. Şi apropo de reguli, ca să vedem în ce situaţie absurdă ne aflăm, nu eu, ci cei care susţin că încalc regulile: noi am avut un candidat ales prin decizie internă, vot intern, anul trecut, domnul Predoiu. Acum s-a făcut această alianţă şi acum membrii PDL îl vor susţine la Preşedinţie pe domnul Klaus Iohannis, deci pe cineva de la PNL. Atunci de ce-mi invoci mie o regulă care nu mai există?".

 
Monica Macovei, intervievată de Cosmin Ruscior, despre candidatura la Preşedinţie