Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ivan: Candidatura lui Meleşcanu e surprinzătoare; probabil e susţinut de nemulţumiţii din PNL şi PDL

PSD nu este îngrijorat de candidatura lui Teodor Meleşcanu la Preşedinţia României. O spune la RFI europarlamentarul social-democrat, Cătălin Ivan. El crede că în spatele fostului şef al SIE s-ar afla "nemulţumiţii din PNL şi PDL".

Pentru Cătălin Ivan, "este categoric o candidatură surprinzătoare. Este dreptul domniei sale de a candida, aici nu are nimeni ce să comenteze. Numai că e greu de crezut că cineva, indiferent de experienţa politică, de poziţia pe care o ocupă, chiar şi de şef de serviciu de informaţii poate să se hotărască peste noapte să candideze şi fără sprijin din partea nimănui să ajungă să strângă şi semnăturile să le depună. Este evident că domnul Meleşcanu are o susţinere. Acum sunt foarte multe speculaţii, cine-l susţine, ce l-a îndemnat, ce l-a hotărât să intre în această bătălie, pe ultima sută de metri. Eu cred că totuşi semnăturile nu sunt strânse de societatea civilă, cum încearcă să zică unii şi alţii, ci în spate sunt tocmai cei de la PNL, PDL, poate nu neapărat toţi gândindu-se că Meleşcanu ar putea fi variantă de rezervă în cazul în care Iohannis primeşte aviz negativ de la Curtea Constituţională, dar poate susţinut de nemulţumiţii din PNL şi PDL, mai degrabă din PDL, cei mai mulţi, care nu-l doresc pe Iohannis. Este încă un concurent care se bate pe segmentul de dreapta al electoratului. Nu ne îngrijorează, nu ne bucură. Este un om respectabil din toate punctele de vedere şi ca experienţă şi ca personalitate publică".

Europarlamentarul PSD nu crede că Teodor Meleşcanu va putea creşte în sondaje într-un timp atât de scurt: "Este greu de crezut că intrând atât de târziu în această bătălie electorală, mai poate să mai crească suficient de mult, să obţină votul atât de multor români, încât să intre în turul doi. Nu spun că este imposibil, spun doar că este foarte greu. Redutabil, în măsura în care nu ne batem deocamdată cel puţin în turul întâi pe acelaşi electorat, nu poate fi vorba de un adversar. Vom vedea în turul doi cine intră şi ce se va întâmpla atunci".

 
Cătălin Ivan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre candidatura lui Teodor Meleşcanu la Preşedinţie