Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Teodor Meleşcanu: Ca preşedinte aş coabita cu Victor Ponta, nu aş da lovituri de stat prin Parlament

Teodor Meleşcanu spune la RFI că dacă ar ajunge preşedinte, ar coabita cu premierul Victor Ponta. Candidatul independent la Preşedinţie declară că nu are "nici un fel de intenţii" să intervină în majorităţile din Parlament.

Întrebat dacă ar fi un preşedinte-jucător, Teodor Meleşcanu a răspuns: "Nu, nu, nu. Cunosc sintagma, dar eu doresc să fiu un reprezentant al intereselor tuturor românilor, să adun împrejurul meu toate forţele politice, indiferent de orientarea lor, pentru o relansare economică a României şi pentru asigurarea securităţii sale. Nu am nici un fel de intenţii să intervin în majorităţile din Parlament. Deci n-am de gând să dau o lovitură de stat prin intermediul Parlamentului, cu schimbări de majorităţi şi de Guvern, ci dimpotrivă să adun pe toată lumea şi să asigur că dialogul la nivelul Executivului între preşedinte şi primul-ministru este un dialog care se bazează pe respect reciproc, pe conlucrare în toate domeniile care ţin de interesul naţional şi sigur, în primul rând în ceea ce priveşte politica externă, de securitate, de apărare şi ordine publică, precum şi funcţionarea eficientă a justiţiei, care intră în atribuţiile preşedintelui României".

Întrebat dacă ar coabita cu actualul premier, în cazul în care ar ajunge preşedinte, Meleşcanu a răspuns: "Fără nici o îndoială! Există o majoritate legitimă în Parlamentul României, această majoritate din Parlament a prezentat un candidat, domnul Victor Ponta este primul-ministru al României şi cred că trebuie să rămână în această funcţie".