Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paleologu: Ar fi catastrofal pentru dreapta românească, dacă Iohannis ar fi declarat incompatibil

paleologu_ar_fi_catastrofal_pentru_dreapta_romaneasca_daca_iohannis_ar_fi_declarat_incompatibil.jpg

Candidatul Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţie, Klaus Iohannis

Deputatul Theodor Paleologu (PMP) spune la RFI că îl susţine pe Klaus Iohannis în cursa prezidenţială, a doua sa opţiune fiind Monica Macovei. El ar fi sfătuit-o pe Elena Udrea, "ca prieten", să nu candideze la Preşedinţie, dacă i-ar fi cerut părerea. Paleologu speră ca Iohannis să nu fie declarat incompatibil de instanţă.

Theodor Paleologu explică de ce l-ar vota pe liderul PNL, Klaus Iohannis: "Mie mi se pare că în momentul de faţă, Iohannis este candidatul de dreapta cel mai bine plasat. Asta nu înseamnă că este ideal, după gusturile mele. Şi mai e un lucru: aştept cu o anumită strângere de inimă decizia în privinţa incompatibilităţii. Sper să nu fie vorba de aşa ceva (...). Ar fi catastrofal pentru dreapta românească, dacă Klaus Iohannis ar fi declarat incompatibil, ar fi un adevărat dezastru. De aceea nici nu mă lansez în susţineri prea zgomotoase pentru vreunul dintre candidaţi. Pentru mine e o chestiune pur raţională, cine e mai bine plasat pentru a evita ajungerea lui Victor Ponta la Cotroceni".

Întrebat dacă în opinia sa, Elena Udrea este potrivită pentru postul de preşedinte, deputatul a răspuns: "Nu vreau să fac comentarii care apoi să fie considerate critici. Dacă m-ar fi întrebat, eu i-aş fi dat un sfat de prieten, să nu se angajeze în această competiţie (...). Ca prieten, aş fi sfătuit-o să n-o facă şi cu argumente politice, serioase".

Theodor Paleologu mai precizează că dacă Iohannis e declarat incompatibil, o va susţine pe Monica Macovei.

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre susţinerea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale