Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marko Bela: Campania electorală nu prea se simte, lipsesc programele

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale e deja una negativă, declară la RFI liderul senatorilor UDMR, Marko Bela. El spune că în Transilvania "nu prea se simte" campania şi deplânge absenţa programelor candidaţilor.

Marko Bela nu este impresionat de începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale: "În ceea ce priveşte prezenţa candidaţilor pe afişe, de exemplu, aşa cum am umblat prin Transilvania, nu prea se simte (campania). Deocamdată nu se vede o campanie intensă, cel puţin pe străzi, în localităţi, pe şosele, n-am observat aşa ceva".

Senatorul UDMR se arată deranjat că "lipsesc programele privind candidaţii. De aceea, deja avem o campanie negativă, acuzaţii, critici, calomnii de foarte multe ori şi nu văd o concepţie, nu văd programe, nu văd de fapt ce ne oferă candidaţii privind viitorul societăţii, rolul, rostul României în Europa (...). Bineînţeles, nu mă refer la propriul nostru candidat, la domnul Kelemen Hunor, care totuşi a încercat cu succes, după părerea mea, să prezinte oferta UDMR".

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie a început oficial vineri, 3 octombrie.

Marko Bela, intervievat de Cosmin Ruscior, despre începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale