Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Preda: Nu plec din PMP; cei care mă denigrează pentru modul liber în care fac politică au manipulat situaţia

Europarlamentarul Cristian Preda declară la RFI că nu are de gând să demisioneze din Partidul Mişcarea Populară (PMP). El spune că subiectul nu este pe agenda sa, chiar dacă a ales să o susţină pe Monica Macovei în cursa prezidenţială şi nu pe şefa lui de partid, Elena Udrea.

Întrebat dacă va pleca din PMP, Cristian Preda a răspuns: "Nu, Doamne fereşte! Nu cred că vreo clipă s-a pus această problemă, nu-i deloc pe agenda mea. Din păcate, cei care de ani de zile mă denigrează pentru modul liber în care înţeleg să fac politica au manipulat această situaţie, deşi vedeţi, candidata PMP e susţinută de un foarte marcant lider al Partidului Democrat Liberal, mult mai proeminent decât sunt eu, domnul Emil Boc. Deci Elena Udrea n-are o problemă că e susţinută de cineva dintr-un alt partid".

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat recent la RFI că poziţia lui Cristian Preda şi Theodor Paleologu, care nu o susţin la alegerile prezidenţiale este "incorectă" faţă de echipa care a muncit pentru ei.

Elena Udrea crede că "e mai bine să rămână oamenii care cu adevărat cred într-un proiect politic de viitor, decât oportuniştii".

 
Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre o eventuală demisie din PMP