Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gheorghe Funar, interviu insolit la RFI: Piramidele din Egipt au fost construite de geto-daci

Candidatul la Preşedinţie, Gheorghe Funar, se declară un "haiduc ştiinţific". El afirmă într-un interviu inedit la RFI că românii provin dintr-un popor primordial, geto-dacii, care a populat întreaga planetă. "Deutschland înseamnă Ţara Dacilor", susţine Funar.

"Eu am intrat în campania electorală şi pentru a spune acest adevăr nemaipomenit referitor la adevărata istorie a poporului român. Noi suntem urmaşii poporului primordial pe planeta Pământ. Toate popoarele de pe planetă au ca strămoşi geto-dacii. Acum o mie de ani, denumirea Suediei şi a Danemarcei de astăzi în istoria lor scrie că se chemau Dacia! Denumirea Germaniei de astăzi, aflaţi ce înseamnă Deutschland. Eu ştiu că înseamnă Ţara Dacilor. Geto-dacii erau extraordinar de avansaţi în toate domeniile. Aveau şi aparate de zbor, au făcut hărţi de deplasare pe planetă la care cei de la NASA se uită şi astăzi şi spun că nu le pot face la nivelul geto-dacilor. Eu am intrat în marea grupă a haiducilor ştiinţifici în domeniul istoriei. Noi, românii, nu ştim că în România avem o mulţime de piramide, iar după modelul piramidelor din România, strămoşii noştri geto-daci au construit piramidele din Egipt", spune Gheorghe Funar.

El e sigur că va câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur: "Eu sunt convins că mă ajută bunul Dumnezeu şi românii din ţară şi străinătate să câştig alegerile. Ambiţia mea este să le câştig din primul tur de scrutin. Eu cred că ne-au fost de-ajuns cei 25 de ani de rătăcire".

 
Gheorghe Funar, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile prezidenţiale