Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Theodor Paleologu: Unii ierarhi ai BOR se vând pentru bani, au intrat într-un joc murdar

theodor_paleologu_unii_ierarhi_bor_vand_pentru_bani_intrat_joc_murdar.jpg

Theodor Paleologu condamnă implicarea Bisericii în campania electorală.

Unii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române fac un joc murdar, spune la RFI deputatul Theodor Paleologu. El regretă că "o serie de episcopi joacă această carte a confesionalismului, că Ponta e ortodox şi Iohannis e luteran. Cât obscurantism şi ce ruşine!".

În opinia lui Theodor Paleologu, "Victor Ponta are un avantaj colosal, are tot statul de partea lui, văd că şi o bună parte din ierarhia Bisericii Ortodoxe face marea greşeală de a se vinde pentru bani şi intră în acest joc al campaniei electorale. Slavă Domnului că unii n-o fac, dar sunt câţiva ierarhi pe care-i respect foarte mult, care n-au intrat în acest joc şi cinste lor că nu o fac, precum mitropolitul Iosif de la Paris şi alte figuri luminoase ale Sinodului".

Deputatul care-l susţine pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale regretă "faptul că o serie de episcopi au intrat în acest joc murdar şi joacă această carte a confesionalismului, că Ponta e ortodox şi Iohannis e luteran. Cât obscurantism şi ce ruşine pentru biserica noastră ortodoxă ca unii episcopi să spună aşa ceva!".

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre implicarea BOR în campania electorală