Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bernd Fabritius, deputat în Bundestag: Victoria lui Iohannis este baza perfectă pentru întărirea relaţiilor cu Germania şi întreaga UE

Relaţiile româno-germane se vor îmbunătăţi "substanţial", după alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte. Declaraţia a fost făcută la RFI de Bernd Fabritius, deputat de origine română în Bundestag. El se arată convins că investitorii germani vor veni în număr mai mare în România.

Bernd Fabritius spune că imaginea României în plan extern se va ameliora, după alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte.

El mai crede că relaţia cu Germania va avea de câştigat: "Această relaţie care deja în momentul actual este foarte bună se va îmbunătăţi în mod substanţial, prin faptul că România are un preşedinte care nu este corupt politic, care este un reprezentant al unui principiu democratic şi al unui stat de drept. Sunt convins că va fi o bază perfectă pentru întărirea acestor relaţii nu numai cu Germania, ci cu întreaga Uniune Europeană".

Vor creşte investiţiile germane în România? "Sunt convins de acest lucru, deoarece dacă un investitor se poate baza că ţara este într-o situaţie de stabilitate politică şi cu un sistem de drept incoruptibil, ăsta este un avantaj mare şi sunt convins că va duce la o creştere a investiţiilor", apreciază deputatul ales pe listele Uniunii Creştin-Sociale (CSU).

Întrebat cum l-ar descrie pe Klaus Iohannis, Bernd Fabritius a răspuns: "Este un om foarte dedicat problemelor, temelor de care se preocupă, este pragmatic, un politician realist".

 
Bernd Fabritius, intervievat de Cosmin Ruscior, despre relaţia româno-germană, după victoria lui Klaus Iohannis la prezidenţiale