Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu – 10 ani şi 68 de dosare penale

basescu_furios.jpg

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu

Peste 60 de dosare penale, dintre care 7 în curs de soluţionare. Sunt procesele în care a fost implicat preşedinte Traian Băsescu în ultimii 10 ani, conform unei informări emise de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Mai mult, şeful statului ar putea fi cercetat din nou în dosarul Flota, dacă aceasta va fi redeschis.

Fostul şef al statului a fost implicat, pe parcursul celor două mandate, în 68 de dosare penale, 7 dintre acestea fiind încă în curs de soluţionare. Este ce arată Parchetul Înaltei Curţi, într-un răspuns transmis la solicitarea agenţiei Mediafax.

Şi procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declara recent că a solicitat o situaţie privind dosarele fostului preşedinte Traian Băsescu, de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, DNA și DIICOT. Cererea a fost formulată în condiţiile în care imunitatea de care Traian Băsescu a beneficiar a încetat în 22 decembrie 2014, când acesta şi-a încheiat mandatul.

De asemena, de menţionat şi că, în noiembrie 2014, acelaşi procurorul general declara, că o posibilă redeschidere a dosarului "Flota" "va fi avută în vedere".

Amintim…Dosarul "Flota" a avut ca obiect stabilirea modului în care flota românească a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infracţiuni săvârşite în perioada aprilie 1991 - august 2000.

Traian Băsescu a fost implicat în dosar ca ministru al Transporturilor. O expertiză publicată în timpul primului mandat de preşedinte al lui Băsescu a arătat că nu s-a înregistrat niciun prejudiciu pentru partea română.