Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Siegfried Mureșan, noul purtător de cuvânt al PPE

siegfried.jpg

Europarlamentarul Siegfried Mureşan

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a anunțat, joi, la Bruxelles, desemnarea deputatului european Siegfried Mureșan (PMP) în funcția de purtător de cuvânt politic al PPE. Funcţia este cu atât mai importantă cu cât europarlamentarul român este singurul purtător de cuvânt al popularilor europeni.

„Voi lucra strâns cu el și îi urez succes în îndeplinirea atribuțiilor sale”, a afirmat Joseph Daul într-o postare pe Twitter, referindu-se la numirea lui Siegfried Mureșan în funcţia de purtător de cuvânt politic al PPE.

„Obiectivul meu este o cât mai bună promovare în întreaga Europă a principiilor și activităților PPE”, a declarat la rândul său deputatul european Siegfried Mureșan.

Cine este Siegfried Mureşan?

Siegfried Mureșan s-a născut la Hunedoara, în 1981. A absolvit Academia de Studii Economice din București și a continuat studiile la Humboldt-Universität din Berlin.

În 2006, a fost bursier din partea Parlamentului Germaniei și a făcut parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. Ulterior, a activat timp de trei ani în această instituție în calitatea de consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german, Gunther Krichbaum.

În 2009 s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat mai întâi ca asistent în Parlamentul European, iar în 2011 a obţinut, prin concurs, postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014, a devenit consilier politic principal al PPE, funcție pe care a deținut-o până în mai 2014, când a fost ales eurodeputat pe listele Partidului Mișcarea Populară.

În prezent, eurodeputatul Siegfried Mureșan este vicepreședintele Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare, membru în Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE – Moldova și în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest, și, începând cu 22 ianuarie 2014, purtătorul de cuvânt politic al Partidului Popular European.