Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ilie Sârbu: Victor Ponta trebuie să lupte, e tânăr; nici un alt coleg din PSD nu s-a ridicat încă la nivelul lui

ilie_sarbu_victor_ponta_trebuie_lupte_nici_alt_coleg_psd_nu_ridicat_inca_nivelul_lui.jpg

Premierul Victor Ponta, preşedinte PSD (Foto: www.gov.ro)

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, spune la RFI că-i recomandă preşedintelui formaţiunii, Victor Ponta, "să lupte" pentru şefia partidului. El crede că nu există un alt nume care să-l înlocuiască pe actualul şef al PSD.

Întrebat ce i-ar recomanda lui Victor Ponta să facă în privinţa conducerii PSD, Ilie Sârbu a răspuns: "E prea tânăr ca să-şi facă probleme de genul ăsta. La anii lui, dacă i-aş avea eu... Să lupte! Păi, dacă el la 40 şi ceva de ani nu luptă, atunci ce să facem noi, cei care suntem generaţia a doua cum s-ar spune. Domnul Iliescu încă e luptător, nu? Noi suntem generaţia post-Iliescu, nici noi nu vrem să fim lăsaţi undeva pe dinafară. Suntem în forţă, suntem lucizi, nu facem greşeli mari, mici facem cu toţii în fiecare zi".

Ce sprijin are Victor Ponta în prezent în PSD? Ilie Sârbu declară că nu există alt social-democrat care să se ridice la nivelul lui: "La ora actuală, cu micile excepţii pe care le-am văzut şi care sunt şi altele, sigur că nu putem acum să tragem concluzia că la nivelul unui partid ca al nostru, atât de mare, nu vor fi şi alte nemulţumiri. Dar per total, global, cum vreţi să luaţi lucrurile şi dacă ne uităm cu atenţie, aşa privind lucrurile de sus, în PSD, poate mi-aţi da dvs. un alt nume care ar putea să-l înlocuiască. Pentru mine e Victor Ponta, cu calităţile şi cu defectele lui, nu suntem perfecţi nici unul. Dar când mă uit la ceilalţi colegi, încă nu s-a ridicat nici unul la nivelul lui".