Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ilie Sârbu, despre cazul Toni Greblă: M-a surprins, e un caz fără precedent

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, se declară la RFI surprins de cazul Toni Greblă. Social-democratul spune despre situaţia fostului său coleg de Senat că este "un caz fără precedent".

Întrebat dacă l-a surprins vestea că Toni Greblă, fost senator PSD, în prezent judecător la Curtea Constituţională, este urmărit penal pentru corupţie, Ilie Sârbu a răspuns: "Da, categoric, da! Şi nici nu vreau să mă pronunţ, că nu ştiu care-i adevărul, vedeţi că lucrurile se mai schimbă, dar e un caz, cred eu, fără precedent, ca un judecător al Curţii Constituţionale să fie luat aşa de la birou sau de unde a fost luat şi dus la DNA".

Ce ar trebui să se întâmple acum, procedural? "N-am răspuns la această întrebare. Demisia de care se vorbea e un act unilateral, depinde de dânsul, prezumţia de nevinovăţie, din ce constat eu, în România a început să nu mai existe. Orice mică sau orice eveniment care apare în mass-media creează o prezumţie de vinovăţie din start şi e complicat atunci. Sigur, aici nici nu ştiu cine va fi până la urmă forul care va decide", spune senatorul PSD.

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost dus joi dimineaţă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Toni Greblă