Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Turcan, despre cazul Videanu: Evident că imaginea fostului PDL este afectată, la fel şi imaginea întregii clase politice

Vicepreşedintele noului PNL, Raluca Turcan, spune la RFI că a primit "cu părere de rău" vestea reţinerii preşedintelui PDL Bucureşti, Adriean Videanu. Ea crede că imaginea fostului PDL este afectată, dar că nu trebuie consideraţi corupţi toţi politicienii.

Întrebată cum a primit vestea reţinerii lui Adriean Videanu, Raluca Turcan a răspuns: "Am primit-o cu părere de rău, aşa cum primesc orice veste despre oameni cunoscuţi sau oameni politici care ajung în această situaţie. Însă pe fond, am doar trei comentarii: cred că justiţia trebuie să funcţioneze, indiferent despre cine este vorba (...); cred că trebuie totuşi aplicată prezumţia de nevinovăţie oricărei persoane, până la condamnarea definitivă, chiar dacă uneori este greu să faci lucrul acesta; ultimul lucru este că fiecare nou caz de corupţie legat de clasa politică ar trebui să-i îndemne pe toţi oamenii politici să reflecteze la ceea ce pot face pentru a nu mai ajunge în asemenea situaţii, pentru a profesionaliza şi curăţi clasa politică, cred că trebuie un îndemn la reflecţie, pentru a gândi ce persoane se promovează în funcţiile publice, cum îşi gestionează politica de cadre partidele (...). Cred că partidele în ansamblul lor nu trebuie să trimită pe funcţii şi să mai trimită pe funcţii oameni cărora li se răsplăteşte generozitatea sau fidelitatea, ci trebuie trimişi oameni pe funcţii pentru a face instituţiile unde ei ajung să performeze şi să lucreze pentru interesul public".

Întrebată dacă este afectată imaginea vechiului PDL, Raluca Turcan a răspuns: "Evident că este afectată imaginea, a fostului PDL, dar per ansamblu, indiferent unde există suspiciune de corupţie şi mai rău, unde există corupţie dovedită, este afectată imaginea întregii clase politice".

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a fost reţinut joi seară de procurorii DNA, în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica.

 
Raluca Turcan, intervievată de Cosmin Ruscior, despre reţinerea lui Adriean Videanu de către DNA