Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Udrea se apără în dosarul Gala Bute

Deputatul Elena Udrea declară că implicarea sa în dosarul Gala Bute este legată de declaraţiile pe care le-a făcut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea. Ea spune că este o încercare de "intimidare" şi de "decredibilizare" a sa.

"Mi se pare evident în acest dosar că apariţia lui este legată de declaraţiile pe care le-am făcut la adresa generalului Coldea. Nu se poate să faci percheziţii la patru ani şi ceva de la eveniment, ce mai poţi să găseşti după patru ani şi ceva? Consider că este o încercare de intimidare şi de decredibilizare a mea, într-un dosar de acum patru ani", a declarat luni Elena Udrea, într-o conferinţă de presă.

Ea spune că această încercare de decredibilizare a sa se face prin "îngroparea în acuzaţii, în cauze penale".

Elena Udrea afirmă că este "vinovată că a dorit ce au dorit milioane de oameni, să-l vadă pe Lucian Bute, campion la acea vreme, boxând în România".

"Dacă este o vină că am vrut ca ministerul să facă promovarea României cu cel mai mare campion, atunci îmi asum", declară deputatul.

Elena Udrea spune că atunci a fost "o oportunitate de a promova România şi este treaba unui ministru să considere ce este oportun sau nu şi răspunde politic, nu penal pentru aceasta".

Deputatul declară că "nu are încredere aproape în nimeni în acest moment" şi că se simte "mai în siguranţă supravegheată de Poliţie", precizând că deşi nu este "parte a sistemului", ştie cum funcţionează.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis să discute miercuri solicitarea de începerea a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei.

Elena Udrea este suspectată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.