Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Frunda: Cazurile de corupţie din ultima perioadă au un impact negativ asupra imaginii României

frunda_cazurile_coruptie_ultima_perioada_impact_negativ_asupra_imaginii_romaniei.jpg

Avalanşă de anchete de corupţie, în ultimele săptămâni.

Ceea ce spunea acum câţiva ani Occidentul despre corupţia din România "este dovedit astăzi cu vârf şi îndesat". Declaraţia a fost făcută la RFI de Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta şi membru UDMR.

Ce impact vor avea cazurile de corupţie din ultima vreme asupra României? "Au un impact negativ, proiectează o imagine foarte defavorabilă României, cetăţenilor ei şi acest efect va dura mult timp de acum încolo. Adică dacă acum câţiva ani buni, când în Occident se spunea că în România este corupţie, clasa politică românească reacţiona cu prefăcută surprindere şi jignită, cum adică spuneţi aşa ceva despre noi şi ceea ce se spunea atunci este dovedit astăzi cu vârf şi îndesat, pentru că vedem telenovele juridice la televizor, procese ce se derulează de fapt la televizor, acuze în direct la televizor, probe care sunt date la televizor şi nu trece o zi ca fără o personalitate cunoscută din ţară, din domeniul justiţiei, al politicii, al mediei să nu fie arestată. Este un efect negativ", crede Gyorgy Frunda.

În opinia sa, există însă şi un aspect pozitiv: "Desigur, are şi o conotaţie bună, pentru că se spune că iată, există în sfârşit o perioadă în care organele de urmărire penală îşi fac treaba, munca lor este bună, pentru că instanţele judecătoreşti confirmă susţinerile din rechizitorii şi îi condamnă pe oameni la pedepse deosebit de grele".

Gyorgy Frunda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre cazurile de corupţie