Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu rupe tăcerea: Vreau să fiu un partener pentru PMP

Traian Băsescu speră ca Elena Udrea "să confirme că este un om cinstit". Fostul preşedinte al României a participat duminică la Congresul PMP. El a spus că vrea să fie partenerul Partidului Mişcarea Populară.

Traian Băsescu a declarat la Congresul PMP că unul dintre motivele pentru care a venit la această manifestare este că a dorit să-şi apere mandatul de preşedinte al ţării.

Fostul şef al statului le-a spus reprezentanţilor PMP că oricât ar fi de prins cu nepoţeii, "este furibundă propaganda de demolare" a ceea ce s-a întâmplat din 2004 până în 2014, adică în timpul mandatelor sale de preşedinte al României.

"Era obligatoriu să ies public şi să-mi apăr mandatul", a spus Traian Băsescu, arătând că acest lucru nu poate fi lăsat pe mâna "televiziunilor lui Voiculescu, a lui Ghiţă sau a lui Gâdea".

"El (mandatul-n.r.) trebuie apărat de mine, pentru că eu ştiu câtă umilinţă am îndurat în zece ani pentru a-mi duce mandatele până la capăt şi pentru a face ca România din 2010 să nu mai semene cu România din 2004. Nimeni nu poate să-mi apere mandatul mai bine ca mine", a precizat el.

Traian Băsescu a declarat că vrea să fie "un partener pentru PMP" şi i-a mulţumit public preşedintelui autosuspendat al partidului, Elena Udrea, precizând că apreciază "delicateţea" acesteia de a nu fi prezentă la Congres.

"Chiar dacă nu este, ţin să-i mulţumesc. Apreciez delicateţea de a nu fi în sală. Sper să aibă condiţii corecte să se apere. Sper să îmi confirme încă o dată că este om cinstit", a spus fostul preşedinte despre Elena Udrea.

În ceea ce priveşte relaţiile sale cu PMP, Traian Băsescu declară că vrea să fie "un partener" al formaţiunii.

"Vreau să vă fiu partener. Vă voi pune la dispoziţie experienţa mea, dar nu vă voi conduce", a precizat el.

"Sunt convins că partidul va creşte şi va fi un etalon", afirmă fostul preşedinte.

Traian Băsescu spune că PMP "trebuie să se afirme drept capabil de soluţii teoretice şi acţiune practică pentru modernizarea României şi consolidarea statului de drept".

Fostul şef al statului declară că PMP a trecut "pragul" la ambele scrutinuri de anul trecut, ceea ce este "excepţional".