Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florian Coldea respinge acuzaţiile aduse de Elena Udrea

florian_coldea_respinge_acuzatiile_aduse_de_elena_udrea.jpg

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a declarat luni după audierea sa în comisia parlamentară de specialitate că respinge "categoric" afirmaţiile făcute în spaţiul public la adresa sa.

Florian Coldea consideră "denigratoare şi lipsite de orice fundament real" acuzaţiile aduse de Elena Udrea: "Am pus la dispoziţia comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la întrebările adresate de fiecare membru al comisiei la cele cinci puncte ale ordinii de zi. Am prezentat faptul că pe durata anului trecut, an puternic marcat de retorică electorală, atât instituţia, cât şi conducerea SRI au acţionat în condiţii de deplină neutralitate şi echidistanţă politică, iar activitatea în relaţia cu reprezentanţii Justiţiei, Ministerului Public, fie că vorbim de Parchetul General, DNA sau DIICOT, s-a desfăşurat strict în limitele legii şi ale protocoalelor de cooperare. În ceea ce priveşte afirmaţiile publice din ultima perioadă, la adresa instituţiei şi a mea personal, după ce am răspuns tuturor întrebărilor am solicitat comisiei permisiunea de a mă retrage, astfel încât directorul general pentru securitate, cel care a iniţiat şi realizat verificarea internă, să poată prezenta în condiţii obiective informaţiile rezultate din această verificare şi să răspundă la întrebările comisiei".

Florian Coldea mai declară că respinge acuzaţiile formulate la adresa sa, dar consideră că oricine ar avea informaţii despre încălcări ale legii trebuie să semnaleze acest lucru în justiţie sau comisiei de control SRI.

"Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa SRI şi a mea, pe care le consider denigratoare şi lipsite de orice fundament real. Desigur, însă, cred că orice persoană responsabilă care consideră că are cunoştinţe despre posibile încălcări ale legii sau regulamentelor SRI poate şi trebuie să se adreseze instituţiilor abilitate, respectiv Ministerului Public şi/sau, după caz, comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. Am asigurat membrii comisiei şi pe această cale îi asigur pe toţi cei care sunt interesaţi, că SRI îşi face datoria în continuare cu bună credinţă, la aceleaşi standarde de calitate şi legalitate, în interesul apărării siguranţei naţionale şi a cetăţenilor ei", spune directorul interimar al SRI.