Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda: În curând, vom fi descrişi ca ţara care a trimis un Guvern întreg în faţa Justiţiei

Reţinerea Elenei Udrea era un lucru "previzibil", declară la RFI europarlamentarul Cristian Preda. El spune că "în curând vom avea mai mult decât necesarul pentru un Guvern în faţa judecătorilor".

Cristian Preda comentează reţinerea Elenei Udrea în dosarul Microsoft: "E destul de previzibil, după ce s-a întâmplat acum două săptămâni, când a început toată această epopee, era destul de clar ce se întâmplă. E unul dintre politicienii dintr-o lungă serie care au serioase probleme cu justiţia. Mă tem că în curând vom avea mai mult decât necesarul pentru un Guvern în faţa judecătorilor, dacă nu chiar în închisoare".

Întrebat ce consecinţe va avea scandalul Udrea, europarlamentarul a răspuns: "Imaginea României nu cred că are de suferit, pentru că repet, este un caz dintr-o serie. Dacă ne îndepărtăm puţin de toată emoţia asta şi toate pasiunile care sunt puse în dezbaterea unui caz sau altuia, vedem pur şi simplu seria statistică, adică în curând vom fi descrişi ca ţara care a trimis mai mult de un Guvern în faţa Justiţiei, dacă nu pentru unii dintre ei chiar şi în închisoare, pentru corupţie. Se ştia de altfel de mult timp că România este o ţară care are serioase probleme cu corupţia. Traian Băsescu a fost timp de zece ani cel care a garantat autonomizarea justiţiei, ieşirea ei de sub influenţa politică şi acum vedem efectele, politicienii dau socoteală, ăsta este un lucru foarte sănătos".

 
Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre reţinerea Elenei Udrea