Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poroşenko: Rusia a pus condiţii inacceptabile

porosenko_rusia_a_pus_conditii_inacceptabile.jpg

Vladimir Putin dă mâna cu Petro Poroşenko, la Minsk (Foto: Reuters)

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat joi că Rusia a pus "condiţii inacceptabile" în cursul negocierilor de la Minsk privind Ucraina, potrivit BBC.

Petro Poroşenko a făcut această declaraţie într-o pauză a negocierilor de la Minsk, care durează de aproximativ 14 ore. În capitala Belarusului sunt prezenţi preşedinţii ucrainean, rus şi francez, precum şi cancelarul german.

Petro Poroşenko precizează că "deocamdată nu sunt veşti bune". Rusia a pus "condiţii pe care le consider inacceptabile", spune liderul de la Kiev, refuzând să ofere detalii. Poroşenko a apreciat însă că "încă mai sunt speranţe".

Petro Poroşenko şi Vladimir Putin au făcut un "progres uriaş" în negocierile de la Minsk cu privire la criza din Ucraina, ajungând la un acord asupra a 80% (zece puncte) din documentul final, a declarat joi o sursă pentru agenţia rusă de stat RIA Novosti.

Negocierile pot continua cinci-şase ore, a declarat şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene.

Un armistiţiu urmează să fie pus în aplicare pe 14 februarie, potrivit Reuters, care citează o versiune a documentului final. Acordul ar implica retragerea armamentului greu şi instituirea unei zone de securitate.