Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare

miron_mitrea_condamnat_definitiv_la_doi_ani_de_inchisoare.jpg

Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare.

Miron Mitrea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. În acelaşi dosar, Irina Jianu a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Fostul deputat PSD, Miron Mitrea, a fost condamnat în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei sale.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis confiscarea sumei de 327.928 de lei de la fostul parlamentar.

Decizia de vineri a instanţei supreme este definitivă, Miron Mitrea şi Irina Paula Jianu urmând să fie încarceraţi.

Miron Mitrea le-a spus magistraţilor, la ultimul termen de judecată, că regretă imaginea pe care şi-a făcut-o în faţa procurorilor: "Regret că procuratura se referă la comportamentul meu. Am demisionat la momentul respectiv (din Parlament-n.r.), pentru a da posibilitatea începerii urmăririi penale în cazul meu, în schimb regret că nu a fost găsit procesul verbal de confruntare în care Sergiu Sechelariu recunoaşte că a primit un miliard de lei vechi de la mine. Nu am făcut nici o faptă penală".

La rândul ei, Irina Paula Jianu le-a spus judecătorilor că nu a primit niciodată bani şi nici nu a fost favorizată de Miron Mitrea.

Miron Mitrea a fost acuzat că a luat mită 520 de mii de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi ulterior inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

1162