Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A fi de stânga nu înseamnă a fi sărac

victor.jpg

Victor Negrescu, europarlamentar PSD

Vineri, 13 martie, se lansează Fundația Stânga Democratică (FSD). Fundația își propune să fie o platformă de exprimare a intelectualilor de stânga din România. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, unul dintre inițiatori, susține că evenimentul de vineri  va reprezenta o primă ocazie pentru a relansa dezbaterile referitoare la valorile stângii din România și la politicile sociale care trebuie inițiate și implementate în viitor.

Fundația Stânga Democratica își propune să promoveze valorile și principiile stângii, oferind astfel o alternativă la hegemonia intelectuală a dreptei. Vrem să creăm un cadru favorabil dezbaterilor ideologice și programatice reale, care să vizeze totodată și politicile publice, în particular cele sociale. Există în România mai multe voci care își revendică apartenența la valorile de stânga. Fundația își propune să le aducă laolaltă”, subliniază membrii Grupului de inițiativă al Fundației Stânga Democratică.

Dar ce înseamnă să fii de stânga?

Eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu, explică: "A fi de stânga nu înseamnă a fi sărac.

Înseamnă a fi deschis către cei mulți, înseamnă a te gândi că statul trebuie să fie puternic, că trebuie să intervină pentru a repara inegalitățile sociale, inegalitățile de tratament. Asta înseamnă a fi de stânga.

Evident, pentru a face acest lucru trebuie să fii foarte foarte bine conectat cu tot ce înseamnă societate. Platforma noastră, Fundatia Stânga Democratică, caută să-i pună împreună  pe cei care au contactul cu baza societății, cu cei multi , cauta sa faca legatura intre acestia si cei fare decid la nivel politici, care fac parte in mod deosebit din Partidul Social Democrat".

Lansarea Fundației Stânga Democratică va avea loc, de la ora  16:00, la Institutul Cervantes din București.

La eveniment vor participa și vor susține alocuțiuni prim-ministrul Victor Ponta, Președintele Fundației Europene de Studii Progresiste (FEPS), Massimo D'Alema, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, eurodeputatul PSD Victor Negrescu. De asemenea, la lansare vor lua parte membri ai nou înființatei FSD, precum și peste 150 de invitați din mediul academic, societatea civilă și lumea politică, se arată într-un comunicat de presă.

Europarlamentarul Victor Negrescu intervievat de Andreea Orosz