Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: OUG 2/2015 a fost publicată mişeleşte în Monitorul Oficial

PNL susţine demersul societăţii civile în privinţa Ordonanţei de Urgenţă nr.2/2015, declară la RFI vicepreşedintele formaţiunii, Sulfina Barbu. Ea spune că documentul a fost publicat "mişeleşte" în Monitorul Oficial.

Mai multe organizaţii neguvernamentale cer Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la OUG 2/2015, prin care Guvernul face modificări la 26 de acte normative din diverse domenii de activitate, iar premierului Victor Ponta îi cer să-şi dea demisia din funcţie.

PNL sprijină demersul, precizează Sulfina Barbu. "Susţinerea acestui demers este justificată. Această Ordonanţă de Urgenţă nu a fost în nici o dezbatere publică. Mişeleşte a fost publicată în Monitorul Oficial. Da şi noi considerăm că este neconstituţională şi susţinem acest demers", declară vicepreşedintele liberal.

"Vă amintesc că Partidul Naţional Liberal a făcut inclusiv manifestaţii în stradă, în faţa Avocatului Poporului. I-am cerut când a fost vorba de Ordonanţa 55 s-o atace la Curtea Constituţională, nu s-a întâmplat. Mari speranţe în Avocatul Poporului, condus astăzi vremelnic de domnul Ciorbea nu ne punem, dar demersul este justificat şi susţinem acest demers al societăţii civile", mai spune Sulfina Barbu.

Organizaţiile semnatare arată într-un comunicat de presă că deşi aparent este doar a doua Ordonanţă de Urgenţă din acest an, OUG 2/2015 pentru modificarea unor acte normative, precum şi alte măsuri cuprinde în realitate 26 de Ordonanţe de Urgenţă şi a fost publicată direct în Monitorul Oficial vineri, fără a fi postată în prealabil pe site-ul Guvernului, în dezbatere publică.

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre OUG 2/2015