Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lăzăroiu, despre audierea lui Traian Băsescu: Fostul preşedinte nu are motive de îngrijorare

lazaroiu_despre_audierea_lui_traian_basescu_fostul_presedinte_nu_are_motive_de_ingrijorare.jpg

Fostul preşedinte, Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

Traian Băsescu nu are motive de îngrijorare în privinţa plângerilor existente la adresa lui. O spune la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. Fostul şef al statului a fost audiat miercuri la Parchet într-un dosar în care social-democrata Gabriela Firea îl acuză de şantaj.

ACTUALIZARE: Traian Băsescu s-a prezentat miercuri în faţa procurorilor, pentru a i se aduce la cunoştinţă că este urmărit penal pentru şantaj, avocaţii acestuia solicitând un termen pentru consultarea dosarului, arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Sebastian Lăzăroiu consideră că "e normal să fie investigat cazul respectiv. Nu văd ceva deosebit în asta. Până la urmă, Parchetul poate să cheme pe oricine să ceară declaraţii. N-a putut s-o facă până acum, pentru că preşedintele a avut imunitate (...). Problema e cu cei care n-ajung niciodată să dea declaraţii la Parchet, pentru că se ascund în spatele imunităţii şi vorbesc aici de parlamentari".

Întrebat dacă anticipează că vor apărea şi alte dosare pe numele lui Traian Băsescu, fostul consilier prezidenţial a răspuns: "Nu ştiu, nu cred. Sigur, plângeri sunt. Toţi oamenii care sunt în funcţii... şi eu cât am fost trei luni în funcţia de ministru, au fost tot felul de plângeri la Parchet. Sunt mulţi oameni care sunt nemulţumiţi şi fac plângeri".

Întrebat dacă personal crede că fostul preşedinte are motive de îngrijorare, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: "Nu cred, eu nu cred că are nici un motiv, nici măcar în povestea asta cu Gabriela Firea, pentru că aia a fost o declaraţie, a fost interpretată de doamna Firea ca şantaj, asta-i altceva. Contează de foarte multe ori ce spun anchetatorii până la urmă".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat luni că se va prezenta miercuri la Parchet, pentru a fi audiat în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, el menţionând că a primit o scrisoare prin care a aflat că este suspect.

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre audierea lui Traian Băsescu