Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Șova ar putea să vorbească mai mult decât îi este permis” – Eugen Nicolăescu, deputat PNL

”Șova este poate unul dintre cei mai apropiați politicieni de premierul Victor Ponta. Știm, în ultima vreme, că cei care ajung în arestul poliției, încep să vorbească. Probabil că la PSD e o teamă, că Șova ar putea să vorbească mai mult decât îi este permis în acest moment, să nu se afecteze, probabil, imaginea politică, și poate, chiar mai mult decât atât, a lui Victor Ponta”, comentează la RFI deputatul PNL Eugen Nicolăescu decizia Senatului de respingere a cererii de arestare a lui Dan Șova.

Reamintim, senatorii au respins, miercuri, cererea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari. Rezultatul oficial al votului senatorilor în cazul cererii DNA vizându-l pe Dan Şova a fost de 79 de opţiuni ”pentru”, 67 ”contra”, iar cinci voturi au fost anulate.

”Senatul nu respectă Constituția. Deja sunt interpretări cum că ce prevalează – Constituția sau o lege? Evident că prevalează Constutuția, de aceea e legea fundamentală a unei țări. Și acolo se prevede clar ce se întâmplă cu votul pe care-l dau senatorii pentru diverse tipuri de acte normative. O hotărâre a Senatului este echivalentă cu o lege ordinară, deci ai nevoie de majoritatea simplă a celor prezenți în condițiile în care ai cvorum de ședință”, a spus Eugen Nicolăescu.

De altfel, PNL a anunțat că în cursul zilei de luni va depune la Curtea Constituţională contestaţia la votul privind cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive pentru Dan Şova, precizând că va fi contestat Regulamentul Senatului, mai spune deputatul Eugen Nicolăescu.