Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Michael Schumacher, între viaţă şi moarte. Angela Merkel se declară "bulversată"

michael_schumacher_in_stare_critica.jpg

Michael Schumacher (Foto: Reuters/Giampiero Sposito)

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher se află în stare critică, în comă indusă, după accidentul de schi suferit duminică în staţiunea franceză Meribel, anunţă Centrul Medical Universitar din Grenoble, informează AFP. Medicii spun că viaţa fostului sportiv "este în pericol".

ACTUALIZARE 2: Cancelarul Angela Merkel a fost "total bulversată" de accidentul de schi suferit de Michael Schumacher, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, citat de AFP. "La fel ca milioane de persoane din Germania, cancelarul şi membrii Guvernului german au fost total bulversaţi când au aflat de accident", spune oficialul german. "Dorim soţiei sale şi copiilor săi să aibă forţa necesară pentru a trece peste acest necaz", afirmă el.

 

ACTUALIZARE 1: Michael Schumacher este în continuare în stare critică, în comă indusă, au anunţat luni medicii din Grenoble. "Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este în comă artificială. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici", a declarat într-o conferinţă de presă un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble.

 

Michael Schumacher "avea un traumatism cranian grav cu comă, la sosire, fiind necesară imediat o intervenţie chirurgicală", se arată într-un comunicat al clinicii unde este internată legenda Formulei 1.

Comunicatul precizează că germanul "rămâne în stare critică". Asta după ce autorităţile din Meribel anunţaseră anterior că Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar că viaţa sa nu este în pericol.

Fostul septuplu campion mondial la Formula 1, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel, potrivit postului de radio Europe 1, citat de L'Equipe.

Directorul general al staţiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a declarat pentru RMC că Schumacher era agitat, dar conştient, după accident.