Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Temperaturi istorice în SUA

temperaturi_istorice_in_sua.jpg

O femeie merge pe străzile din Manhattan, New York, pe un frig polar (Foto: Reuters/Brendan McDermid).

Cel puţin 49 de oraşe din Statele Unite au înregistrat marţi recorduri de temperaturi scăzute, ajungând până la minus 37 de grade Celsius. Traficul aerian este în continuare perturbat.

Temperaturi istorice s-au înregistrat în cel puţin 49 de oraşe din SUA, pe fondul unui val de frig polar ce afectează America de Nord.

Oraşul Embarrass din Minnesota a înregistrat temperatura cea mai scăzută din toată ţara, minus 37 de grade Celsius.

La New York, în Central Park, au fost minus 15,5 grade marţi dimineaţă. Recordul precedent pentru 7 ianuarie data din 1896: minus 14,4 grade Celsius. Temperaturile nu au depăşit minus zece grade toată ziua. "Le cer tuturor locuitorilor New York-ului să rămână în locuri încălzite, pentru a evita hipotermia şi alte probleme care le-ar putea pune viaţa în pericol", a declarat primarul Bill de Blasio.

În multe oraşe americane, şcolile au rămas închise. De asemenea, traficul aerian este serios dat peste cap: 18 mii de zboruri au fost anulate în total, începând de joia trecută.

În mod atipic, de frig se plâng şi canadienii din Montreal, Ottawa şi Toronto.

În SUA este atât de frig încât un deţinut din Kentucky, care a reuşit să evadeze din închisoare duminică a preferat să se predea Poliţiei, pentru a scăpa de temperaturile polare, de minus 20 de grade Celsius, potrivit France 24.

În plus, nici măcar ursul polar de la grădina zoologică din Chicago nu a mai suportat frigul. Animalul a fost mutat la adăpost, potrivit AFP.

Temperaturile ar urma să crească începând de miercuri, conform meteorologilor.

1656