Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Misterul avionului dispărut: mărturii bizare în Maldive

misterul_avionului_disparut_marturii_bizare_in_maldive.jpg

Pasageri într-un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (Foto: Reuters/Edgar Su)

Poliţia din Maldive examinează mărturiile apărute pe un site local de ştiri, potrivit cărora locuitorii au văzut un avion mare, care zbura la altitudine joasă în ziua misterioasei dispariţii a zborului MH370, informează AFP.

ACTUALIZARE: Autorităţile din Malaysia au negat informaţiile conform cărora avionul Boeing 777 dat dispărut din 8 martie ar fi survolat Insulele Maldive.

 

Ancheta privind dispariţia avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines avansează dificil. Avionul a decolat din Kuala Lumpur sâmbătă, 8 martie, în direcţia Beijing. Aparatul a dispărut de pe radare şi nu a fost găsit de atunci.

Poliţia din Maldive a anunţat că examinează informaţiile de pe un site al presei locale, Haveeru, potrivit cărora locuitorii au văzut un avion mare ce survola o insulă izolată a arhipelagului, Kuva Huvadhoo, pe data de 8 martie. Nu este exclus să fie vorba de o pistă falsă, ca multe altele, eliminate deja de anchetatori.

Martorii oculari susţin că au văzut un avion cu benzi roşii, care zbura foarte jos. "Nu am văzut niciodată un avion zburând la o altitudine aşa de joasă deasupra insulei noastre. Am văzut hidroavioane, dar acesta nu era aşa ceva. Puteam chiar să văd clar uşile", spune un martor.

Peste 25 de ţări sunt implicate în căutarea avionului aparţinând Malaysia Airlines.

718