Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dosarul privind copilul omorât de câini a ajuns în instanţă

Administraţia Domeniului Public Sector 2, firma Tei Rezidenţial şi administratorul acesteia au fost trimiși în judecată în așa-numitul ”dosar Ionuț”, copilul omorât de câini pe un teren din apropierea Parcului Tei. Procurorii Parchetului instanţei supreme îi acuză de ucidere din culpă.

Cazul Ionuț Anghel, copilul ucis de câini maidanezi în septembrie 2013, a stârnit numeroase reacții și comentarii. În vârstă de 4 ani, Ionuţ Anghel a murit după ce a fost atacat de câini, pe un teren proprietate privată din apropierea Parcului Tei.

Medicii care au făcut autopsia au spus atunci că decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi. Doar pe tălpile copilului nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind acoperit cu sute de muşcături de câini.

Dosarul a fost deschis în 3 septembrie 2013, de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care au făcut cercetări pentru ucidere din culpă. La acea vreme, hingherii au prins șase câini pe terenul firmei Tei rezidențial, unde a fost ucis de câini Ionuţ Anghel. Unul dintre aceştia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop.

Procurorii susțin că vina este împărțită și acuză și Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti, care nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire sau delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate. Din această cauză a fost posibilă intrarea copilului de 4 ani pe terenul firmei, acolo unde a fost omorât de câini.

Firma Tei Rezidențial este și ea vinovată, spun anchetatorii, pentru că nici ea nu s-a ocupat de împrejmuirea terenului pe care îl deține, dar și pentru faptul că folosea câinii respectivi pentru pază, dar în afara terenului.

 Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

1298