Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Militar român, ucis în Afganistan

afganistan_-_soldati_reuters.jpg

(FOTO: REUTERS/Omar Sobhani)

Un militar român a murit, duminică, în Afganistan. Soldatul a decedat în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN, care precizează şi că alţi cinci militari români, dar şi doi afgani au fost răniţi. Atacul nu a fost, deocamdată, revendicat.

"Un militar a decedat şi alţi cinci au fost răniţi în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. Militarii români executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall", precizează MApN.

Victimelor le-a fost acordat primul ajutor, iar acestea au fost ulterior transportate cu un elicopter la spitalul din Kandahar, anunţă sursa citată.

Atacul produs în provincia Zabul din Afganistan nu a fost revendicat pentru moment.

Anterior, 1tvnews.af relata, citând un oficial local, că un convoi românesc din provincia afgană Zabul a fost vizat de un atac sinucigaş, care a provocat moartea unui militar.

Atacul a avut loc la ora 10.00 (08.30 ora României), în districtul Shar-i-Safa din provincia Zabul, a declarat guvernatorul districtului. "Convoiul militar era format din români", a precizat el.