Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Informaţii "foarte încurajatoare" despre avionul dispărut

informatii_foarte_incurajatoare_despre_avionul_disparut.jpg

Căutarea avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines continuă (Foto: Reuters/Forţele de apărare australiene).

O navă a Marinei australiene care participă la căutarea avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines prăbuşit în Oceanul Indian a detectat noi semnale acustice "compatibile" cu cele emise de cutiile negre ale unui avion. Anunţul a fost făcut luni de un responsabil implicat în operaţiunile de căutare, potrivit AFP.

"Pot să prezint informaţii foarte încurajatoare obţinute în cursul ultimelor 24 de ore", declară fostul comandant al forţelor armate australiene, Angus Houston, într-o conferinţă de presă. El precizează că sonda tractată de nava Ocean Shield "a detectat semnale compatibile cu cele emise de către cutiile negre ale avioanelor".

Două semnale au fost captate, unul timp de două ore şi 20 de minute, iar celălalt timp de 13 minute.

Asta nu înseamnă însă că e vorba de cutiile negre ale Boeingului 777 aparţinând Malaysia Airlines, dispărut pe 8 martie de pe ecranele radarelor civile, cu 239 de persoane la bord.

Aparatul de zbor nu a fost încă găsit, iar anchetatorii se agaţă de cele mai mici indicii, pentru a afla unde trebuie să caute.

Nouă avioane militare, trei avioane civile şi 14 nave erau mobilizate luni în Oceanul Indian, la aproximativ două mii de kilometri distanţă de coastele vestice ale Australiei. Căutările se fac într-un perimetru de 234 de mii de kilometri pătraţi.

355