Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eveniment inedit în Bucureşti: fără pantaloni la metrou

Bucureştenii sunt invitaţi să se plimbe cu metroul fără să poarte pantaloni. Evenimentul "No Pants Subway Ride" ("Fără pantaloni la metrou"), care are loc la nivel mondial începând din 2002, este plănuit să se desfăşoare pentru prima dată şi în Capitala României. Totul se va petrece duminică, de la ora 15, informează Mediafax.

"No Pants Subway Ride" este un eveniment global, ce are loc în fiecare an şi care a început în 2002 la New York, la iniţiativa Improv Everywhere.

Acest grup s-a specializat în farse, pe care el le numeşte "misiuni", în locuri publice. Potrivit organizaţiei, misiunea farselor este să provoace "haos şi veselie". Clipurile video ale grupului pseudo-artistic au fost vizualizate de 370 de milioane de ori pe YouTube.

În acest an, la eveniment vor participa cel puţin 60 de oraşe din lume, fiind pentru prima dată când manifestarea este planificată să fie organizată şi în Bucureşti.

Cei interesaţi să participe sunt aşteptaţi duminică la ora 15 la gura de metrou Unirii-Hanul lui Manuc. Planul pentru ruta şi modul în care vor fi organizaţi participanţii va fi anunţat la locul de întâlnire.

Acolo, participanţii vor fi organizaţi în grupe şi împărţiţi la un anumit vagon. Liderul de grup va împărţi participanţii în grupe mai mici, atribuind fiecăruia o staţie specifică unde să se dezbrace de pantaloni, respectiv fustă.

Participanţii trebuie să aibă la ei un rucsac sau o sacoşă, pentru a depozita pantalonii, o cartelă de acces la metrou sau bani pentru ea şi... o doză zdravănă de curaj.

Participanţii la manifestare îşi vor scoate pantalonii în interiorul staţiei de metrou, înainte de a intra în vagoane. Participanţii la eveniment trebuie să poarte boxeri sau pantaloni scurţi, nefiind permisă versiunea tanga.

Participanţii la eveniment sunt sfătuiţi de organizatori să acţioneze ca şi cum gestul lor ar fi ceva obişnuit. Dacă sunt întrebaţi de oameni de ce circulă astfel, ei trebuie să le spună că "au uitat pantalonii acasă" şi că da, le este "un pic rece". De asemenea, trebuie să insiste că este o coincidenţă faptul că şi alte persoane şi-au uitat în aceeaşi zi pantalonii acasă...

Participanţii trebuie să stea în vagon cum ar sta de obicei. Pot citi o revistă sau o carte ori să asculte muzică la căşti. Adică să se poarte cât mai normal.

Atenţie, însă: Metrorex nu a autorizat organizarea evenimentului şi a cerut Poliţiei să-i amendeze pe călătorii care vor purta doar lenjerie intimă, potrivit ziarului Adevărul.

Evenimentul "Fără pantaloni la metrou" este plănuit să se desfăşoare duminică de la ora 15 în zeci de oraşe din lume, între care New York, Paris, Londra, Copenhaga şi Sydney.